Luft til vand varmepumpe

Generelt om luft til vand varmepumpe

Varmer du lige nu din bolig op med naturgas, olie eller el, så kan det være at varmepumpe luft til vand er lige noget for dig. 

Med luft til vand varmepumpen bruger man energien ude i luften til at opvarme din bolig og brugsvand. Denne løsning er både en prisbesparende og miljømæssig varmeløsning i forhold til naturgas eller oliefyr.

For at opnå et godt resultat med denne type varmepumpe kræver det at din bolig er ordentlig isoleret. 

Hent 3 gratis tilbud på din varmepumpe

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt 

  Daikin luft til vand varmepumpe

  Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

  Varmepumpen omdanner varmeenergien fra luften udefra til brugsvand og varme. Det sker fordi, at varmepumpen er forbundet med centralvarmesystemet i din bolig, som gør at der kan komme varme i radiatorerne og at varmtvandsbeholderne kan give varmt vand i vandhanerne. Den er tilkoblet el, men bruger 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det er grunden til at luft til vand varmepumpen er et økonomisk og bæredygtigt alternativ til dig i forhold til naturgas, fjernvarme eller oliefyr.

  Fordele

  • Mere effektiv end luft til luft varmepumpe
  • Anlæggets indvendige dele er støjsvage
  • Effektiv opvarmning af dit brugsvand mindsker dit CO2-udslip
  • Simpel opsætning og installation

   

  Ulemper

  • Dyr i anskaffelse
  • Den passive afkøling er ikke lige så effektiv som almindelig aircondition
  • Udedelen støjer
  • Fungerer dårligt i ikke isolerede huse

  Prisen på installation

  Et luft til vand varmeanlæg kan være forholdsvis dyr at installere. Regn med en investering på 70-100.000 kr.

  Forventet levetid

  Den forventede levetid på en luft til vand varmepumpe er ca. 15 år.

  Tilbagebetalingstid

  Den forventede levetid på luft til vand varmepumper er forholdsvis lang, så selvom investeringen kan være forholdsvis stor i starten, kan det hurtigt tjene sig hjem. Det forventes at kunne tjene sig selv hjem på ca. 3-5 år.

  Daikin luft til vand varmepumpe

  Gode råd om luft til vand varmepumper

  Varmepumper skal i dag være energimærkede, så det er nemt for dig som forbruger at finde den mest energirigtige model. De mærkes fra A+++ til A+, hvor den mest effektive er A+++ varmepumpe.

  Det er ikke lovligt selv at sætte sin varmepumpe op, det kræver en køleteknisk viden og certificering. Vi anbefaler, at du benytter dig af en KMO certificeret installatør, som er godkendt til at arbejde og servicere en varmepumpe.

  Varmepumpen passer stort set sig selv, hvilket betyder, at der er en minimal vedligeholdelse af den. Men sørg gerne for at din varmepumpe bliver tilset regelmæssigt, da varmepumper har mere end et kilo kølemiddel, som der skal tilses af en autoriseret installatør hvert år. Dette kan også være med til at gøre, at din varmepumpe yder den optimale effekt, og dermed giver dig de største besparelser.

  Energistyring i hjemmet

  Hvis du overvejer at investere i en luft til vand varmepumpe, så skal du først sikre dig, at dit hjem ikke mister varme gennem lofter, vinduer, døre, luftlækage gennem revner og huller og dårlig isolerede vægge. I mange tilfælde kan det være en god ide at reducere luftlækage og opgradere isolering og vinduer inden du køber eller supplerer dit varmesystem. Dette er især vigtigt ved en luft til vand varmepumpe, da fremløbstemperaturen på en varmepumper som producerer opvarmningsvand, er ikke så høj som for eksempel på et gasfyr.

  Luft til vand varmepumpe

  Få et personligt tilbud – kontakt os i dag

  Hvis du gerne vil høre mere om en løsning og pris, som passer til dig og dine behov, så kontakt os i dag. Du kan hente op til tre gratis tilbud og få svar inden for kort tid.