Luft til luft varmepumpe

Generelt om luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpe kan være et godt supplement til din eksisterende varmekilde. Dette skyldes, at anlægget ikke kan opvarme brugsvand og derfor ikke arbejde selvstændigt. 

En af de store fordele er, at om sommeren kan man benytte sig af sin varmepumper som aircondition, så kan du få en behagelig nedkøling af dit hus. 

De bedste luft til luft varmepumper genererer op til 4 gange så meget varme, som de forbruger af energi. Anlægget er med til at spare dig for en del af din varmeregning og er som tidligere beskrevet skånsomt mod miljøet. 

 

 

Hent 3 gratis tilbud på din varmepumpe

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt

  Daikin luft til luft varmepumpe

  Generelt om luft til luft varmepumper

  En luft til luft varmepumpe er bedst egnet til sommerhuse eller som supplement til større ejendomme. I luft til luft varmepumperne kan du selv bestemme hvor meget luften skal varmes op til. Af den grund kan du opleve en markant forbedring af dit indeklima.

  Fordele

  • Billig anskaffelse til en forholdsvis lang levetid
  • Giver en stor besparelse på din varmeregning til prisen
  • Kan fungere som aircondition

  Ulemper

  • Kan støje mere end andre varmepumper
  • Bruger ofte mere strøm

  Hvordan fungerer en luft til luft varmepumpe?

  En luft til luft varmepumpe består af to dele. Den del som skal placeres udenfor, placeres typisk op af en ydervæg, hvor der er en kasse med indbygget ventilator. Ventilatoren suger luften fra omgivelserne ind, omdanner det til energi og via en varmeveksler forbindes med luften indenfor. Den del der placeres udenfor, støjer svarende til det en moderne opvaskemaskine vil gøre. Det kan derfor være en fordel ikke at placere den i nærheden af dine soveværelsesvinduer.

  Selve anlægget som skal placeres indenfor, er lydsvagt inden døre – det kan være bryggers eller kælder.  Derudover er det vigtigt, at den del skal placeres centralt i huset, så den kan sprede varmen til de øvrige rum.

  Styring af varmepumpe

  Varmepumpen er inverter styret, det vil sige at varmepumpsen, selv regulerer ydelsen i forhold til rummets størrelse.

  Prisen på installation

  Af de forskellige typer af varmepumper er luft til luft den billigste at installere. En varmepumpemontør kan typisk installere en luft til luft varmepumpe for 12-25.000 kr. alt efter kvalitet og dit behov.

  Forventet levetid

  Den forventede levetid på en luft til luft varmepumpe er ca. 8-12 år.

  Tilbagebetalingstid

  Den billige installation giver en kortere tilbagebetalingstid end f.eks. et jordvarmeanlæg og tilbagebetalingstiden forventes at være 3-5 år.

  luft luft varmepumpe

  Daikin luft til luft varmepumpe

  Energistyring i hjemmet

  Hvis du overvejer at investere i en luft til luft varmepumpe, så skal du først sikre dig, at dit hjem ikke mister varme gennem lofter, vinduer, døre, luftlækage gennem revner og huller og dårlig isolerede vægge. I mange tilfælde kan det være en god ide at reducere luftlækage og opgradere isolering og vinduer inden man køber eller supplerer dit varmesystem.

  Gode råd om varmepumper

  Luft til luft varmepumper skal i dag være energimærkede, så det er nemt for dig som forbruger at finde den mest energieffektive model. Varmepumperne mærkes fra A+++ til A+, hvor den mest effektive er A+++ varmepumpe.

  Det er ikke lovligt selv at sætte sin varmepumpe op. Vi anbefaler, at du benytter dig af en KMO certificeret installatør, som er godkendt til at arbejde og servicere en varmepumpe.

  Sørg gerne for at din varmepumpe bliver tilset af en autoriseret installatør hvert år. Dette kan også være med til at gøre, at din varmepumpe yder den optimale effekt, og dermed giver dig de største besparelser.

  Få et personligt tilbud – kontakt os i dag

  Hvis du gerne vil høre mere om en løsning og pris, som passer til dig og dine behov, så kontakt os i dag. Du kan hente op til tre gratis tilbud og få svar inden for kort tid.

  Ren energi og store besparelser

  En af de store fordele hos luft til luft varmepumpen er, at der er tale om grøn energi, som ikke CO2 belaster omgivelserne. Dog bruger luft til luft varmepumpen strøm for at kunne køre, men den leverer omkring 4-5 gange mere energi end den forbruger. Det betyder, at to tredjedele af energien er gratis for dig og ikke mindst for miljøet.

  Du kan med fordel måle værdien SCOP, som er udnyttelsesværdien. En SCOP på 5, betyder at der bruges 1 Watt strøm og leveres 5 Watt varme. Jo højere værdien SCOP er, jo højere sandsynlighed er der for, at tilbagebetalingstiden er kortere i forhold til prisen på varmepumpen samt installationen.

  For at få den bedste udnyttelse af varmepumpen, så er det vigtigt, at du vælger den nyeste model, da den er udstyret med den nyeste og mest optimale teknologi.

  Luft luft varmepumpe