Jordvarmepumper

Generelt om jordvarmepumper

Med jordvarmepumper bruger du varmen fra den sol, som der er oplagret i jorden og på den måde kan du opvarme dit hus. Denne løsning er både energieffektiv, miljøvenligt og driftssikkert.

Vælger du en varmepumpe fra Daikin, så sikres du en effektiv og stabil varmekilde med lave driftsomkostninger og høj komfort. Med vores jordvarmepumpe får du store besparelser samtidig med, at du ikke behøver at tænke på udgifter til vedligeholdelse og reparation.

Daikin Altherma jordvarmepumpe drives af 80 % vedvarende energi som er udvundet af jorden og de resterende 20 % er strøm

Hent 3 gratis tilbud på din varmepumpe

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt 

  Daikin jordvarmepumper

  Hvordan fungerer en jordvarmepumpe?

  Varmepumpen fungerer på den måde at der kabler som gravet ned i din have indeholder frostvæske. Væsken bliver herefter opvarmet og løber ind i huset og igennem varmepumpen.  Energien udvindes i processen, hvor pumpen omdanner væsken til damp. Her sendes det igennem kompressoren, som øger både tryk og temperatur yderligere så energien til sidst kan leveres til dit centralvarmeanlæg. Når dit hus har modtaget varmen, løber væsken tilbage i rørene og ud i haven hvorefter det hele starter forfra.

  For et hus på cirka 100 m2, så kræves det for at det skal virke 150-200 meter slange til en jordvarmepumpe. Derfor er det en løsning som kræver en stor have. 

  Fordele

  • Billig anskaffelse til en forholdsvis lang levetid
  • Giver en stor besparelse på din varmeregning til prisen
  • Kan fungere som aircondition

   

  Ulemper

  • Kan støje mere end andre varmepumper
  • Bruger ofte mere strøm

  Prisen for installation

  Det er svært at give en præcis pris på, hvad det koster at få etableret et jordvarmeanlæg. Det er forventeligt med en pris på omkring 120-140.000 kr. for etablering af et jordvarmeanlæg i et almindeligt parcelhus. Dette afhænger naturligvis af størrelsen på din bolig.

  Forventet levetid

  Så snart jordvarmeanlægget er installeret kræver det intet vedligehold, da det er et lukket system. Dog skal du en gang om året skifte et filter i pumpen. Levetiden på en jordbaseret varmepumpe forventes af være omkring 20 år.

  Tilbagebetalingstid

  Etableringsomkostningerne ved er jordvarmeanlæg er som beskrevet typisk højere end f.eks. luft til luft og luft til vand varmepumper. Tilbagebetalingstiden er 5-10 år.

  Energistyring i hjemmet

  Hvis du overvejer at investere i en jordvarmepumpe, så skal du først sikre dig, at dit hjem ikke mister varme gennem lofter, vinduer, døre, luftlækage gennem revner og huller og dårlig isolerede vægge. I mange tilfælde kan det være en god ide at reducere luftlækage og opgradere isolering og vinduer inden man køber eller supplerer dit varmesystem.

  Gode råd om varmepumper

  Varmepumper skal i dag være energimærkede, så det er nemt for dig at finde den mest energieffektive model. Varmepumperne mærkes fra A+++ til A+, hvor den mest effektive er A+++ varmepumpe.

  Det er ikke lovligt selv at sætte sin varmepumpe op. Vi anbefaler, at du benytter dig af en KMO certificeret installatør, som er godkendt til at arbejde og servicere en varmepumpe.

  Jordvarmepumpen er en opvarmningskilde, som stort set ikke kræver nogen form for vedligeholdelse, men sørg gerne for at din varmepumpe bliver tilset regelmæssigt. Det kan også være med til at gøre, at din varmepumpe yder den optimale effekt, og dermed giver dig de største besparelser.

  Varmepumpe

  Få et personligt tilbud – kontakt os i dag

  Hvis du gerne vil høre mere om en løsning og pris, som passer til dig og dine behov, så kontakt os i dag. Du kan hente op til tre gratis tilbud og få svar inden for kort tid.